Beter voor het milieu door hergebruik van materialen

Hergebruik van materialen komt steeds meer voor. Van bouwsteen tot duo rolgordijn.

Als je de krant openslaat, het nieuws luistert, dan kun je er bijna niet omheen. Het roer moet om. We moeten zuiniger met moeder aarde omgaan en niet meer zo snel alles weggooien maar méér hergebruiken. Dit moedigt het bedrijfsleven aan om te innoveren. En dat gebeurt soms tot in het kleinste detail. We namen een kijkje bij fabrikant van raamdecoratie Hewo in Weert.

Daar hebben ze een goede manier gevonden om rolgordijnen een tweede leven te geven door de consument het doek te laten vervangen van verouderde rolgordijnen. Op die manier zorg je ervoor dat het rolgordijn systeem hergebruikt wordt. Dat scheelt in afval én uitstoot. En de consument is blij want die heeft een mooie nieuwe stof en is voordeliger uit.

Losse stoffen voor rolgordijnen en duo rolgordijnen

“We bieden nagenoeg onze gehele rolgordijn en duo rolgordijn collectie ook als los doek aan, aldus Henk Wouters van Hewo Raamdecoratie. Je geeft zó de klant de mogelijkheid om het bestaand systeem weer op te leuken. De winst zit hem niet alleen in de prijs. Het heeft een positief effect op onze ecologische footprint.  Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk karton om de gordijnen te verpakken. Dat kan goed weer worden hergebruikt en is afbreekbaar.”

Je kan als consument de stoffen aan de boven- en onderzijde af laten werken zodat het op jouw systeem past. Denk hierbij aan hoe de rolgordijn stof op de rol buis wordt bevestigd. Dat kan met een simpel strookje dubbelzijdige tape of juist met peesband zijn gebeurd. Ook de onderzijde kun je naar wens af laten werken. of dat nu een simpel zoompje is, of een mooie zware onder lat.  Je kunt het zelf kiezen en samenstellen. Zo maak je het mooi aansluitend bij je inrichting.