Vouwgordijnen overleven de trends

Vouwgordijnen werden een hit in de jaren 80 Sindsdien zijn ze gebleven.

Weet je het nog? Het eerste grijs – tijdperk in de jaren 80. Deze periode was ook de geboorte van het vouwgordijn. We gingen op zoek naar de verschillen tussen het gordijn van toen en dat van 2017 want vouwgordijnen nemen weer in populariteit toe.

vouwgordijnen worden weer populair.

Wat is er veranderd

De eerste modellen worden nu vaak standaard genoemd en waren voorzien een koordbediening. Deze functionele bediening zie je nu nog steeds terug. Ook bestaat er nu een systeem dat je met een kettingkoord kunt bedienen. het voordeel hiervan is dat alle koorden even lang zijn en opnieuw afstellen na verloop van tijd niet nodig is zoals bij koordbediening waar de koorden niet even lang zijn.

Nieuwe vouwgordijn typen.

Al struinend over het net kwamen we de gespecialiseerde site vouw-gordijn.eu tegen. Hier vindt je heel verschillende vouwgordijn modellen variërend van standaard tot het inmiddels populaire Top-Down systeem,  Dag en Nacht met twee stoffen in één systeem, maar ook vouwgordijnen met metalen overschuif baleinen en metalen onderkant afwerking.

Het Top Down Vouwgordijn

Bij het Top down vouwgordijn kun je ook de bovenzijde laten zakken zodat je vrij bent in de positionering van het stofpakket.  Je houdt zo gemakkelijk inkijk tegen, maar kunt een donkere kamer eenvoudig een stuk lichter maken door het licht van buiten aan de bovenzijde binnen te laten. Dit licht komt namelijk veel verder naar binnen.

Het day and night vouwgordijn

Optimale privacy bereik je met day and night vouwgordijnen. Hier kies je gewoon of je een transparante of minder doorzichtige stof voor het raam wil.  Dit gordijn heeft twee stoflagen boven elkaar. Het overtollige stof bevindt zich óf in het pakket onder, óf in het pakket boven.

Vouwgordijn met overschuif baleinen

Zij noemen dit het silverblind systeem, afgeleid van de metaalkleurige overschuif baleinen en de 4 cm metalen onder lat onder aan het gordijn.

Conclusie

Vouwgordijnen zijn de laatste 20 jaar geëvolueerd tot een praktische raambekleding welke een positieve bijdrage levert aan interieurs waar sfeer en comfort een belangrijke rol spelen.