Een Pizza oven in je tuin

Pizza oven Barteljo Nederweert

Bron: barteljo.nl

Het was de zomer trend van 2017. Via zonwering.links.nl vond ik Barteljo. Een pizza oven in je eigen tuin.  Houdt je van heerlijk buiten tafelen in de zomer en ben je een creatieve bakker, dan is een pizza oven iets voor jou.  Naast pizza bak je er met gemak het lekkerste brood of gaar je heerlijk vlees.  Terug naar de pizza oven. Ons oog viel op de verplaatsbare Amalfi AD 70 portable pizza oven. Dit is een goed geïsoleerde oven welke aan de bovenzijde en zijkanten niet heet wordt. Dat is een veilig gevoel zodat onze kinderen zich niet kunnen bezeren.  De oven ziet er solide uit en je stookt deze het best met eikenhout. Hij is zuinig en al is de temperatuur binnen 900 graden, dan is deze aan buitenkant slechts handwarm.  Bovendien stookt het apparaat ook nog eens erg zuinig. Je kan deze ook gewoon stoken als het regent. Je verrijdt deze dan gewoon een stukje dichter naar de deur zodat je niet nat wordt.  Hij is goed verplaatsbaar.

Opwarmtijd
Omdat deze oven goed geïsoleerd is heeft deze een korte opwarmtijd en blijft deze lang warm.  Een pizza bak je in een handomdraai. Als het deeg gerold is, en de ingrediënten aangebracht tover je binnen twee minuten een krokante pizza van de beste kwaliteit op tafel.  Je zult verstelt staan van de smaak en het gemak waarmee een pizza kunt bakken.

Workshop Pizza bakken
Tegenwoordig kun je je kookkunst tot op topniveau laten bijspijkeren en is het ook mogelijk om een workshop pizza bakken van Gerami te volgen.  Je leert dan de beste prestaties uit je oven te halen.

Eyecatcher
Je zult merken dat als je bakt, je vrienden maar niet naar huis willen en zich heerlijk zullen laten verwennen.  Je kan met deze oven tot wel 80 pizza’s per uur bakken, dus honger lijden is er zeker niet bij.  Het is een mooi middelpunt in een kleine tuin met mediterrane uitstraling zoals op de foto.  Je vindt deze oven bij Barteljo.nl . Ze hebben er trouwens een zeer groot assortiment en veel gewoon uit voorraad leverbaar.  Je koopt er zo nog een mooie palmboom bij. Dan is je tuin meteen klaar voor de volgende zomer.  De oven is eenvoudig in onderhoud.