Wat is een duo rolgordijn?

Je slaapt pas lekker als je de slaapkamer goed kunt verduisteren.

Om ’s-Morgens weer fit aan het werk te kunnen kun je de slaapkamer verduisteren met bijvoorbeeld duo rolgordijnen. Er bestaan nu stoffen welke een behoorlijke verduistering kunnen bewerkstelligen. Zomertijd, zomer of slapen met daglicht is dan niet hinderlijk meer. Eerder werden jaloezieën ook veel gebruikt maar daar komen veel mensen op terug vanwege het onderhoud.  Je moet immers elk latje poetsen. Daarom wordt het duo rolgordijn steeds populairder. Het voordeel van een duo rolgordijn is groot ten opzichte van een jaloezie of gordijn. Omdat de banen verticaal hangen, blijft er minder stof op hechten en hoef je minder te stoffen.

Hoe ziet een duorolgordijn er uit

duo orlgordijn op maat

Een woonkamer met duorolgordijn.

Een duo rolgordijn is een rolgordijn waarbij de dubbele lengte aan stof wordt gebruikt. Hierdoor kan je het doek in een lus hangen.  Het stof bestaat uit afwisselend transparante stroken en dichte stroken.  Deze kun je voor elkaar door rollen. De banden schuiven als het ware vóór elkaar door. Afwisselend is het gordijn doorzichtig of ondoorzichtig en verduisterend. Je kiest er dus zelf voor hoeveel licht je binnen wil of  juist hoe weinig licht er binnen mag komen zodat je lekker kan slapen.

Hoe bestel ik het?
Het bestellen van duo rolgordijnen kan heel eenvoudig online plaats vinden.  Je bestelt het direct bij de fabriek en dat scheelt lekker in de portemonnee.  Online duo rolgordijnen bestellen welke 100% op maat voor je worden gemaakt en dan ook nog eens gratis worden thuis bezorgd. De gordijnen zijn van het merk ‘Hewo’.  Het bedrijf bestaat al sinds 1983. Zij ontwikkelen alles in eigen huis en zijn toonaangevend in raamdecoratie. Je rolgordijn is dus niet vergelijkbaar met de bulk producten die op de markt zijn.  Met name Chinese bedrijven overspoelen de Nederlandse markt en doen zich voor als Nederlands bedrijf. Het blijft echter een bulk product.

Voordat je gaat bestellen is het raadzaam om eerste gratis kleurstalen aan te vragen.  Je kunt dan thuis altijd goed de kleur zien. Een monitor wijkt namelijk altijd af. De maximale bestel breedte is 280 cm en dat is het breedst wat wereldwijd mogelijk is. Je kan zelf de soort of kleur kast kiezen en je keuze maken uit maar liefst 6 verschillende randen.

De montage
Als het duo rolgordijn wordt geleverd, zit er een deugdelijke handleiding bij.  Het ophangen doe je dan als een pro en is erg simpel. Je zult zien dat de kwaliteit echt onderscheidend is, evenals de prijs die je er voor betaalt. Het gordijn is voor verzending al gecontroleerd en opgehangen zodat het gegarandeerd goed is.

Groot assortiment van 170 stoffen
Omdat er bij duo rolgordijnen veel keuze in stof is vindt je altijd wel jouw smaak en de kleur welke past voor jouw raam. Zo decoreer je je raam sfeervol en maak je er een plaatje van. ER is een grote keuze van fijn geweven stof tot ruige vintage linnen structuren. De transparante stroken in het duo rolgordijn stof zijn er eveneens van uiterst fijn tot grof geweven met elk hun eigen doorkijk eigenschappen.  De stoffen voor duorolgordijnen voldoen aan de hoogst geldende kwaliteitseisen. Dat is wel zo handig om te weten. Het is dan zeker dat de kwaliteit wel goed zit.  Kom je er de kleurkeuze niet uit, dan zijn er ervaren binnenhuis adviseurs die je graag helpen bij het maken van je keuze.  Ook kun je een kijkje nemen in de showroom. Je bent dan snel overtuigd van al het mooie dat er te bieden is.